Belföld

Republikon: Megállt a Fidesz esése, 1% a Mi Hazánk

Az össz-ellenzék erősebb, mint a kormánypárt…

A Republikon Intézet januári pártpreferencia-mérése szerint megállt a Fidesz visszaesése, ám a hat együttműködő ellenzéki párt együttes eredménye mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében meghaladja a kormánypártokét – írta a Telex a számukra készített felmérés alapján.

A Fidesz-KDNP támogatottságának az elmúlt hónapokban látott csökkenése is megállt, a kormánypártok egyelőre stabilizálni tudták magukat a decemberi szinten.

A teljes népesség körében a Fidesz–KDNP támogatottsága 30 százalék, a Demokratikus Koalícióé (DK) 11, a Momentumé 9 százalék. A Jobbik és az MSZP is 6 százalékon áll, a Párbeszéd támogatottsága 2, a Magyar Kétfarkú Kutya Párté (MKKP), az LMP-é és a Mi Hazánk Mozgalomé egy százalék.

A bizonytalanok aránya 33 százalék. A biztos pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága 46 százalék, a DK 16, a Momentum 13 százalékon áll. A Jobbik és az MSZP 8 százalékot értek el, a Párbeszéd támogatottsága 3 százalék, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk 2 százalékon állnak.

Az 1000 fő telefonos megkérdezésével, 2021. január 14-21. között készült kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára. Ebben az időszakban a Mi Hazánk Mozgalom már felkarolta a népszerű „lezárás ellenességet”, de a téma valódi eredménye a következő hónapi felmérésből látható majd.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább