Belföld

Rendkívüli: Karácsony Gergely bejentette a nagy semmit

A főpolgármester szerint polgárháborús helyzet van Magyarországon

Sokan várták Karácsony Gergely 14 órára tervezett bejelentését. Voltak, akik úgy gondolták,  hogy esetleg visszalép az egyes közvélemény-kutatók szerint már népszerűbb Márki-Zay Péter javára.

De gyakorlatilag semmit nem jelentett be. A jól megszokott ellenzéki mentrákat hallhattuk, egy jókora Fideszezés kíséretében.

Beszélt az elmúlt 20 év „polgárháborús” helyzetéről, gyűlölködésről, megosztottságról, ami szerinte a Fidesz és Orbán Viktor felelőssége és amit majd a Karácsony-kormány helyrehoz. Természetesen a kötelező demokrácia és jogállamiság sem maradhatott ki a szónoklatból.

A főpolgármester egy Orbán-Gyurcsányon túlmutató kormányzás víziója vetítette elő, elmondta, hogy miért vannak vitái Dobrevvel, és mit gondol másként mint Márki-Zay Péter.

Végeredményben sok új dolgot nem mondott Karácsony Gergely, inkább bepozicionálta magát, mindenkitől kicsit távol, mégis mindenkire nyitott, új világot ígérő, európai miniszterelnök-jelöltként.

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább