Sport

Remekeltek a magyarok a budapesti öttusa-Eb hétfői napján

Bronzérmet nyert a Guzi Blanka, Eszes Noémi páros a női váltók hétfői versenyében, a budapesti öttusa-Európa-bajnokságon, míg a Bereczki Richárd, Koleszár Mihály páros a férfi váltók között második lett – adta hírül az MTI.

A magyar hölgyek vívásban egyformán szerepeltek, 10-10 győzelmet arattak és 11-11 vereséget szenvedtek, a 20/22-es eredménnyel ötödikek voltak az első szám után. A medencében a 2×100 métert 2:04.89 perc alatt teljesítették, ez ugyancsak az ötödik legjobb eredmény volt. A lovaspályán egy hibával és hat másodperces időtúllépéssel ment végig a magyar duó, majd a bónuszvívásban nem szerzett pontot.

A kombinált szám előtt a negyedik helyen állt a hazai kettős, az akkor harmadik németektől 33 másodperces lemaradással.

Nagy siker a budapesti Európa-bajnokságon

Zárásként a váltótagoknak egyenként 3×600 métert kellett futniuk két-két lövészettel megszakítva. Ebben Eszes közelebb zárkózott a 39 másodperccel hamarabb indult olaszokhoz, a párizsi olimpiára készülő Guzi pedig simán előzött.

Az arany a briteké, míg az ezüst a németeké lett a versenyen.

A nyitó napon a női után, illetve részben azzal párhuzamosan került sor a férfi váltóra, melyben hat kettős versenyzett.

A magyar duó 1:50.94 perccel a harmadik idővel teljesítette a 2×100 métert, ezzel úszásban harmadik lett.

Ezt követően vívásban 24 győzelemmel és 16 vereséggel az olaszokkal holtversenyben a legjobb volt, így egy helyet előrelépett.

A lovaspályán három akadályveréssel és minimális időtúllépéssel 22 pontot otthagytak a pályán a magyarok, majd a bónuszvívásban nem javítottak a helyzetükön.

A kombinált számnak – melyben mindegyik váltótagnak 3×600 métert kellett futnia két lövészettel megszakítva -, harmadikként vágtak neki az olaszok és az ukránok mögött, végül utóbbiakat megelőzték.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább