Külföld

Rekordot döntött az LMBTQ megválasztott tisztségviselőinek száma az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban több mint 1000 választott tisztviselő nyíltan LMBTQ+-nak vallja magát.

Az új adatok szerint az Egyesült Államokban több mint 1000 választott tisztviselő nyíltan LMBTQ+-nak vallja magát, ez a legtöbb rekord, és közel 6 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Rekordszámú, összesen 1043 nyíltan megválasztott LMBTQ+ tisztségviselő tölt be közhivatalt 2022-ben, szemben a tavalyi 986-tal – derül ki az LMBTQ Victory Fund által csütörtökön közzétett éves számlálásból , amely szervezet segít több LMBTQ+ jelöltet megválasztani közhivatalokra.

A Victory Fund jelentése szerint 22 államban az LMBTQ+ képviselete magasabb, mint egy évvel ezelőtt, bár a képviselet 10 államban csökkent. Országosan a nyíltan LMBTQ+ személyek a választott tisztségviselők mindössze 0,2 százalékát teszik ki, és további közel 36 000-re van szükség a méltányos képviselet eléréséhez.

Gallup februárban közzétett közvélemény-kutatása szerint az Egyesült Államok lakosságának 7,1 százaléka vallja magát leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak, transzneműnek vagy valami másnak, mint heteroszexuálisnak – ez a duplája az egy évtizeddel korábbinak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább