Gazdaság

Rekordévet zárt 2023-ban a tízéves Mávdirekt

Több mint 750 ezer hívást bonyolított 2023-ban a MÁV-Start telefonos ügyfélszolgálata a Mávdirekt, soha ennyi hívást nem kezeltek a szervezet tízéves fennállása alatt – közölte  a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet arra, hogy tavaly elindították a mesterséges intelligencia által működtett robotasszisztenst, az Elvirát, amely 333 ezer alkalommal segítette az utasokat.

Idén májustól a MÁV-VOLÁN-csoport tagja, a Volánbusz ügyfélszolgálati feladatait is a Mávdirekt látja majd el.

Újításként a Mávdirekt kétlépcsős menürendszert kapott, rövid várakozási időt és gyors ügyintézőhöz jutást biztosít. Az átlagos várakozási idő 2023-ban alig 39 másodperc volt – tették hozzá.

Megjegyezték, hogy már az első évben nagyjából 540 ezer hívás futott be a Mávdirekthez. Az elmúlt 10 évben több mint 5,6 millió telefonhívás érkezett a telefonos ügyfélszolgálathoz.

A beérkező telefonhívások kezelése mellett az utasok e-mailben érkező kérdéseire is válaszolnak, melynek száma 2014-ben még épp elérte a 19 ezret, 2023-ra viszont már közel 57 ezer írásos választ küldött ki a Mávdirekt, főként a díjszabási és menetrendi kérdésekre válaszolva – tették hozzá.

A 2023 januárjában szolgálatba állt Elvira egy önkiszolgáló rendszerbe ágyazva válaszokat képes adni a belföldi menetrendi kérdésekre. Elvira célzott kérdéseket tesz fel az érdeklődőknek és több milliónyi közlekedési adatból az utazási igényeknek leginkább megfelelő menetrendet mondja el – írták.

A robotasszisztens októbertől újabb funkcióval bővült, ha a hívó fél mobiltelefonszámról érdeklődik, sms küldésével is meg tudja adni a választ – áll a közleményben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább