Külföld

Rastislav Káčer szerint Fico odaadná Dunaszerdahelyt és környékét Magyarországnak

Ismét megszólalt a volt szlovák külügyminiszter.

A magyargyűlölő Rastislav Káčer 2022 szeptembere és 2023 májusa között külügyminiszterként tevékenykedő diplomata, egykori amerikai, magyarországi és csehországi nagykövet többször is gyalázta Magyarországot és Orbán Viktort.

Szerinte például pszichiáter kellene annak, aki elhiszi, hogy az aggastyán Soros Györgynek ördögi terve van, a magyar kormány mintha a Kreml kézikönyve szerint érvelne, Putyin ukrajnai győzelme esetén Magyarország ráhajtott volna Kárpátaljára, a Fidesz gyűlésén jelen lenni meghívottként pedig olyan volt, mintha a 30-as években a német náci párt kongresszusán lett volna.

A részben magyar származású Káčer most a pozsonyi balos Denník N-nek adott interjút.

Ezeket nyilatkozta Rastislav Káčer:

A politikába a szeptemberi választás után se akar visszatérni, 2022-ben is csak azért vállalta a feladatot, nehogy az ország közelebb sodródjon Orbán irányvonalához.

Robert Fico, a hatalomba éppen visszatérni készülő korábbi miniszterelnök győzelme esetén a magyarok javára lemondana Dunaszerdahelyről és környékéről a nyugalomért cserébe, hogy meglegyen a saját autokrata állama a Tátra alatt.

Amikor Novák Katalin magyar köztársasági elnök Pozsonyban a „mi magyarjainkról” beszélt, úgy érezte, tőrt döfnek a szívébe. „Maguknak itt nincsenek semmilyen magyarjai, ezek a mi magyarjaink, büszkék vagyunk rá, hogy itt élnek, és megteszünk mindent, hogy komfortosan érezzék magukat, mint otthon.” – gondolta akkor.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább