Külföld

Rastislav Kácer: Orbán ugyanolyan veszélyes, mint Putyin

A volt szlovák külügyminiszter ismét előkerült.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szlovákiáról mint elszakított területről beszélt” – írja egy szlovák lap.

A magyar nagykövetnek ezt követően „a szlovák minisztérium magyarázta el ezeket a szavakat”.

Felteszik a kérdést: Ezek komoly kijelentések? Rastislav Kácer volt szlovák külügyminiszter és volt magyarországi nagykövet szerint néha süketek és vakok vagyunk, mert szomszédunk miniszterelnöke évek óta ilyen kijelentéseket tesz.

„Az új helyzet az, hogy Ukrajnában háború van, Putyin nagyon hasonló érvek alapján támadta meg Ukrajnát, mint amilyeneket Orbán Viktor és a hasonló nacionalisták és irredenták terjesztenek évek óta” – mondta a magyargyűlölő Kácer.

Februárban a volt miniszter azt mondta, hogy ha Vlagyimir Putyin sikerrel járna, akkor területi követelésekkel is szembe nézne Szlovákia. Akkor egy olyan aktát is említett, amely a széfjében volt, és amely alátámasztotta ezeket a kijelentéseket.

„A rendelkezésünkre álló információk összefoglalójáról beszélek. A titkos információk nagy részét én készítettem, én voltam öt évig a budapesti nagykövet”  – mondta Kácer, hozzátéve, hogy ez inkább jelképes értelemben volt, de „egy tonnányi” ilyen információ van.

Szerinte ehhez még hírszerzési információkra sincs szükség, hiszen Orbán miniszterelnök beszédei tele vannak ilyen kijelentésekkel.

Azt állítja, hogy nem a magyarokról és Magyarországról van szó, hanem Orbán politikájáról, amely ugyanolyan veszélyes, mint Vlagyimir Putyiné.

Persze ,persze…

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább