Kiemelt Külföld

Rasszkvótát állítana fel a „túl fehér” anglikán egyház

Újra kéne gondolni Jézus Krisztus fehér emberként való történelmi ábrázolását…

Egy nemrég kiszivárgott jelentésből kiderült, hogy az anglikán egyház kisebbségi és etnikai kvótákat vezethet be a klérusban, hogy a társadalmi arányokhoz igazítsa. Többségben vannak a fehér papok, miközben a társadalomban lassan kisebbségben lesznek a fehérek.

A kvótákról szóló javaslatot az Anglikán Antirasszista Akciócsoport akarja benyújtani az érseki tanácsnak.
Magát az akciócsoportot a canterburyi érsek, Justin Welby állította fel tavaly azzal a céllal, hogy változtatásokat dolgozzon ki a faji egyenlőség biztosítására az anglikán egyházon belül.

Az Egyesült Királyságban a templomba járó keresztények száma felére esett vissza az elmúlt három évtizedben, szöges ellentétben az országosan növekvő muzulmánok és ateisták létszámával. Egy korábbi érsek szerint az anglikán egyház „ egy generációra van a kihalástól. ”

Egyes angol templomok odáig jutottak, hogy karneváli ill. helikopteres túrákat szerveznek , hogy látogatókat vonzzanak.

Tavaly júniusban Justin Welby canterburyi érsek még azt is felvetette, hogy a nyugati egyháznak újra kéne  gondolnia Jézus Krisztus fehér emberként való történelmi ábrázolását, megfontolva a művészi ábrázolások eltávolítását.

Mint mondta: „ Gyülekezetekbe jársz, és nem csak fehér Jézust látsz. Látsz egy fekete Jézust, egy kínai Jézust, egy közel-keleti Jézust, sőt, egy fidzsi Jézust. ”  „Jézust annyi féleképpen ábrázolják, ahány kultúra, nyelv és megértés létezik.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább