Kiemelt Külföld

Rasszista szappanadagolótól rettegnek egy amcsi egyetem diákjai

olvasási idő:1 perc, 12 másodperc

Nem érzékeli a sötétbőrűek kezét…

A kaliforniai UCLA egyetem hallgató azt állítják, hogy az automatikus szappanadagolók rasszisták. Az ideológiailag túlfejlett egyetemisták ezek szerint azt feltételezik, hogy a szappanadagolókba gyárilag kódolják a faji megkülönböztetést- írja a mandiner.hu.

Sullivan Israel a College Fix oldalán osztotta meg, hogy az UCLA egyetem néhány hallgatója azt állítja, hogy a mellékhelyiségekben található automatikus szappanadagolók rasszisták.

A felháborodás alapja az, hogy egy diák azt állította, hogy az adagoló nem érzékeli a kezét a bőrének a színe miatt – írja a Blaze. Egy másik hallgató azt mondta, hogy az adagolók arra kényszerítik a fekete és barna bőrűeket, hogy a tenyerüket mutassák az érzékelők felé, amely persze sokkal világosabb – olvasható a Zero Hedge cikkében.

A Sullivan Israel szerint összeesküvés elmélet, hogy a szisztematikus rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség egyfajta rejtett erőként vesz körül bennünket, átjárja az emberiséget és hatalmat gyakorol a társadalom felett.

Israel a tudomány segítségével cáfolja a hallgatók feltevését: mint írja, az érzékelők nem látnak emberi kezeket és nincsenek szemeik. Ezek az eszközök egy egyszerű PIR-szenzorral az emberek által kibocsátott infravörös fényt érzékelik, bőrszíntől függetlenül.
Israel véleménycikkében elismerte, vele is többször előfordult, hogy nem működött a szappanadagoló, de sosem gondolt emiatt egyből antiszemitizmusra.

Israel aggodalmát fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy az UCLA hallgatói valóban azt gondolták, hogy a fehér felsőbbrendűség nevében készítették el ezeket az egyszerű eszközöket, ráadásul Ez nem egy diák által felvázolt elmélet, hanem egy világnézet, amit több mint 80 hallgató támogatott – fejezi be gondolatait Israel.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább