Külföld

Rasszista drag queen miatt akadtak ki a Drag Race UK rajongói

A 24 éves londoni díva, Charity Kase a szeptember 3-án debütáló BBC-s sikersorozat harmadik évadában szerepel majd, ugyanakkor nem indul jól a televíziós karrierje.

Rajongói ugyanis számos „N” (N mint nigger) betűvel kezdődő rasszista megjegyzésre leltek a Twitter-profilján.

Charity Kase a hétfői nyilatkozatában elismerte, hogy tinédzserként „undorító és sértő nyelvezetet használt” a színes bőrű emberekre, ellenben ragaszkodott ahhoz, hogy most már „megváltozott”.

16 éves és tanulatlan voltam, akkoriban még nem tudtam a különféle kulturális visszaélésekről, illetve a szóhasználatom negatív hatásairól”
– rebegte, majd hozzátette: „Teljesen elfogadom, hogy ez nem ment fel a szörnyű viselkedésem alól. Szeretném, ha tudnátok: nagyon sajnálom.”

Kiemelte:

Felelősséget vállalok ezekért az elfogadhatatlan tweetekért. Bocsánatot szeretnék kérni rajongóimtól, akik csalódtak bennem. Nem akartalak megsérteni benneteket. Bocsánatot szeretnék kérni mindenkitől, különösen azoktól, akiknek traumát okoztam!”

 

A rajongók azonban nem fogadták felhőtlen örömmel és megértéssel a nyilatkozatát. Sokak szerint a viselkedése a korától függetlenül botrányos, és nem menti fel a következmények alól.

„Az életkor nem mentség! Én is 16 vagyok, és a korom soha nem mentség arra, hogy iskolázatlan vagy rasszista megjegyzéseket tegyek”

– kommentálta az egyik tweetelő, majd folytatta: „Ha elég idős vagy ahhoz, hogy Twittered legyen, elég idős vagy ahhoz is, hogy felelősséget vállalj a szavaidért.”

Az egyik Drag Queen kollégája, Crystal kelt a díva védelmére.

„Az embereket nem szabad elítélni azokért a dolgokért, amelyeket kiskorukban az interneten mondtak” – írta a Twitteren.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább