Belföld

Radványi Viktória a Budapest Pride-nak köszönte meg az MTV díját

A Pride szervezője azért kapta az elismerést, mert az LMBTQ-jogokért küzd.
Személyesen vette át az MTV-től kapott díját Radványi Viktória, a Budapest Pride egyik szervezője a European Music Awards-gálán vasárnap este Budapesten. Hozzátették: idén egy új díjat adtak át az MTV European Music Awardson, a „Generation Change” nevű elismerést olyan aktivista kapta, aki LMBTQ-jogokért küzd.

A díjat megkapta Radványi Viktória, a Budapest Pride vezetőségének tagja is, amit a színpadon vehetett át.

Radványi a beszédében a barátnőjének és a Budapest Pride-nak köszönte a díjat, kijelentette, hogy „minden ember egyenlőnek születik, pont”, és úgy fejezte be a beszédét, hogy mindenkit szavazásra buzdított.

Emlékeztettek: a 2021-es MTV EMA Generation Change többi díjazottja Amir Ashour, Matthew Blaise, Sage Dolan-Sandrino és Erika Hilton.

Az már korábban kiderült, hogy az idei MTV díjátadó kifejezetten ki akar állni az LMBTQ+ jogokat sértő intézkedések ellen, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter pedig korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta, az idei gálát a kormány provokálására akarják használni.

Forrás: Telex

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább