Külföld

Radikális imám: Svédország a miénk

Radikális imám: Svédország a miénk

„A muszlim gyerekek muszlimok maradnak. Svédország a miénk. A miénk, akár akarják, akár nem. Tíz-tizenöt év múlva a miénk lesz” – mondta az imám, aki azzal vádolta meg a hatóságokat, hogy ellopják a muszlimok gyerekeit és átmossák az agyukat.

A radikális malmői imám, Basem Mahmoud prédikációiban támadja a svéd hatóságokat, különösen a szociális szolgálatokat. Azzal vádolja a svéd államot, hogy elveszik a muszlimok gyermekeit; mint mondta, a gyerekeket már a születésük pillanatában ellopják.

Nemrég tüntetést is tartottak Göteborgban a fiatalok gondozására vonatkozó különleges rendelkezéseket tartalmazó törvény ellen, miután sok muszlim úgy érzi, hogy a svéd hatóságok rosszul bánnak velük, amiért gyermekeiket e törvény alapján állami gondozásba vették.

„Elkezdték elvenni a gyerekeket az anyáktól, már a születésük pillanatában ellopják őket. A svéd szociális szolgálatok és iskolák a legkorruptabbak, manipulálják a muszlimok gyermekeit. De a muszlim gyerekek muszlimok maradnak, és Svédország a miénk, akár tetszik nekik akár nem. Tíz-tizenöt év és a miénk lesz” – állítja a radikális imám, Basem Mahmoud, aki évek óta ismert személyiség Malmö Rosengard kerületében.

A 2008-as rosengardi zavargások idején, amelyeket egy alagsori mecsetből való kilakoltatás váltott ki, a médiában a feldühödött muszlimok „szóvivőjeként” szerepelt. Hivatalosan a kilakoltatásra azért került sor, mert a helyiségeket a bérleti szerződésben foglaltaktól eltérő célra használták.

Basem Mahmoud más ellentmondásos kijelentéseket is tett. Többek között egyetértett Samuel Paty francia tanár 2020-ban történt brutális meggyilkolásával. „Aki szereti a vallását, az dühös lesz, és késsel lemészárolja a tanítót, mert az tisztátalan volt, és a halál az egyetlen, amit megérdemel. Ez egy egyszerű egyenlet. Egyikük vétkezett azzal, hogy megsértette a Prófétát, és egy a mi oldalunkról vétkezett, és megölte a tanítót, aki megsértette a Prófétát”.

Mahmoud Jordánia fővárosából, Ammánból származik. 1989-ben Svédországba emigrált, amikor feleségül vett egy iszlám hitre tért svéd nőt. 1993 óta svéd állampolgár. Mahmoudnak a svéd nővel hét közös gyermeke született, de a pár mostanra elvált. A nő szerint Mahmoud idővel egyre vallásosabbá vált, és egyre jobban akarta kontrollálni a felesége életét. Basem Mahmoud 2016-ban újraházasodott, és elvett egy nála 32 évvel fiatalabb nőt, akitől két évvel később elvált.

Decemberben Mahmoud 17 éves lányát gondozásba vették, mivel azt állította, hogy hosszú időn keresztül pszichésen és fizikailag bántalmazták otthon.

Forrás: V4NA, Magyar Fórum,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább