Kiemelt Külföld

Putyin: Oroszország véget akar vetni a 2014 óta tartó donbasszi háborúnak

Putyin a „Nagy Honvédő Háború” veteránjainak mondott beszédet

A beszédében elhangzott, hogy „valójában a teljes körű ellenségeskedés Donbasszban 2014 óta nem szűnt meg – nehézfegyverzetet, tüzérséget, tankokat és repülőgépeket vetettek be”. Az orosz elnök kiemelte, hogy minden, amit Oroszország most tesz, beleértve a különleges műveletet is, kísérlet a donbasszi háború megállítására. „Ez a tevékenységünk lényege. És hogy megvédjük az ott élő népünket”.

Az orosz vezető megjegyezte, hogy ezek a területek Oroszország történelmi területei, amelyeket a Szovjetunió összeomlása után átengedtek Ukrajnának. „Oroszország megbékélt ezzel az eseménnyel annak ellenére, hogy ezek a mi történelmi területeink” – mondta.

„Mindazonáltal Moszkva nem tudott nem reagálni arra, ami ott elkezdődött”

– tette hozzá Putyin.

Putyin rámutatott, hogy az ukrajnai eseményekkel kapcsolatos tragédia 2014-ben kezdődött, amikor a legitimen megválasztott ukrán vezetést fegyveresen puccsolták meg a kijevi majdanon. Ezek után kezdődtek a donbasszi események, amikor kijevi rezsim elkezdte kiirtani a terület orosz lakosságát.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább