Külföld

Putyin: nem tartjuk be az egyes országok által kitalált szabályokat

Moszkva nem fogja betartani az úgynevezett szabályokat, amelyeket bizonyos országok találtak ki és kényszerítettek ki – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, amikor beszédet mondott az orosz törvényhozók tanácsának szentpétervári ülésén.

Oroszország jelenleg a kollektív Nyugat gazdasági agresszióját viseli el – jelentette ki Putyin, és arra sürgette a törvényhozókat, valamint az ország más hatalmi ágait, hogy proaktívan dolgozzanak, ahelyett, hogy megpróbálnák kivárni ezt a nehéz időszakot.

A VÉGSŐ CÉL “ORSZÁGUNK HOSSZÚ TÁVÚ, FÜGGETLEN ÉS SIKERES FEJLŐDÉSÉNEK ALAPJAINAK MEGTEREMTÉSE” – HANGSÚLYOZTA.

A nemzetközi diplomácia rendszere az utóbbi időben nagymértékben erodálódott, helyette “egyes országok saját szabályaikat” erőltetik – jegyezte meg Putyin.

“PARTNEREINK, VAGY MONDHATNI, MÁR KORÁBBI PARTNEREINK, EGYES ORSZÁGOKBAN MÁNIÁKUSAN ROMBOLJÁK A JOGI KERETEKET ÉS A KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁKAT, MEGPRÓBÁLJÁK RÁNK ERŐLTETNI A NÉZETEIKET ÉS AZ ÚGYNEVEZETT SZABÁLYOKAT MINDENKIRE. MIK A SZABÁLYOK? … SENKI SEM LÁTTA ŐKET” – JELENTETTE KI.

Írnak valamit a takaró alatt, és ők maguk is csinálnak valamit a takaró alatt. Mi nem fogunk velük együtt a takaró alá bújni. De nem is fogjuk követni a szabályaikat.

Oroszország ugyanakkor nem akar “elszigetelődésbe” vonulni, és továbbra is kész tisztességesen együttműködni a baráti országokkal – magyarázta Putyin.

“Pragmatikus, egyenrangú, kölcsönösen előnyös, kizárólag partnerségi kapcsolatokat fogunk bővíteni Eurázsia, Afrika és Latin-Amerika baráti országaival”.

Megjegyezte, hogy Oroszországnak sok hasonlóan gondolkodó támogatója van a kollektív Nyugat országaiban, beleértve az Egyesült Államokat is.

“Az elitek mégis másként viselkednek. De önök és én tudjuk, hogy ezeknek az országoknak az elitje nem mindig a saját népük érdekeit szolgáló politikát folytat. Ez még vissza fog ütni rájuk” – figyelmeztetett.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább