Külföld

Putyin megköszönte az EU-nak a szankciókat

Putyin megköszönte az EU-nak a szankciókat

Vlagyimir Putyin orosz elnök megköszönte Európának az Oroszországgal szemben bevezetett, különösen a mezőgazdaságot érintő szankciókat, kiemelte, hogy a bevezetett (orosz) ellenintézkedések és az importhelyettesítés pozitív hatással volt az országra.

Köszönet az európaiaknak a szankciókért… A szankciókért úgy általában, de bevezettük a mezőgazdasággal kapcsolatos ellenintézkedéseinket, megfelelő forrásokat biztosítottunk nem csak a mezőgazdaságba, hanem az import helyettesítésbe is. És azt kell mondjam, hogy az eredmény jó. Először aggódtam, nem titkolom, de az összhatás nagyon jó – mondta az orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub plenáris tanácskozásán csütörtökön Szocsiban.

Putyin megjegyezte, hogy Oroszország növeli a világpiaci élelmiszer-ellátást.

Élelmiszer exportunk már meghaladja a 25 milliárd dollárt. Ezt már többször elmondtam és szeretnék köszöntet mondani a mezőgazdasági termelőinknek. Mindenekelőtt ők jó munkát végeztek – mondta Putyin.

Forrás: oroszhirek.hu

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább