Külföld

Putyin elleni szankciók esetén Oroszország megszakítja kapcsolatait az USA-val

Putyin elleni szankciók esetén Oroszország megszakítja kapcsolatait az USA-val

Ha az Egyesült Államok személyi szankciókat vezet be Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, az egyenértékű lenne azzal, hogy Washington úgy dönt, teljesen megszakítja a kapcsolatokat Moszkvával – közölte a Kreml.

A Joe Biden amerikai elnök demokrata párti szenátorainak egy csoportja terjesztette elő azt a szankciótervezetet, amelyből kiderült, hogy az Putyinra vonatkozó közvetlen korlátozásokat és az orosz bankok megbénítását célzó intézkedéseket is tartalmaz.

Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivőjel a témával kapcsolatban elmondta: “Moszkva egyelőre nem tervezi, hogy bármire is reagáljon, mert még reménykedni akarunk abban, hogy a józan ész győzedelmeskedik”.
“Az államfő vagy az Oroszország vezetője elleni szankciók bevezetése olyan, minden határt túllépő intézkedés, amely a kapcsolatok megszakításához hasonlítható. Mire készül Oroszország? Oroszország mindig készen áll és mindig azt teszi, ami országunk érdekeit szolgálja” – hangoztatta Peszkov.

A javasolt intézkedések célja, hogy elrettentőleg hassanak egy esetleges ukrajnai orosz invázióval szemben. A nyugati államok azzal vádolják Moszkvát, hogy 100 ezer katonát vezényelt a határra, amiből azt feltételezik, hogy a közeljövőben katonai betörést terveznek. A Kreml visszautasított minden vádat, miszerint konfliktusra törekedne, és kijelentette, hogy joga van saját területén belül oda mozgatni a hadseregét, ahová csak akarja.

Forrás: karpat.in.ua, Magyar Fórum,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább