Kiemelt Külföld

Putyin: A pedofiltámogató Nyugat hazudott, ellenük harcolunk, nem Ukrajna ellen

Az orosz elnök kedden délelőtt mond beszédet, amelyben arról tájékoztat mindenkit, hol tart most az ukrajnai „különleges hadművelet”.

Az orosz elnök a háború kirobbantásával a Nyugatot vádolja, a legkülönbözőbb fejlesztéseket ígéri, és a gazdaság fejlesztésének céljából hazahívja a vagyonukat külföldre menekítő oligarchákat. A Mandiner összefoglalója:
11.29: Putyin bejelenti, hogy a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságra, a Herszoni és a Zaporozsjei területre is kiterjesztik az inflációval megemelt orosz anyasági támogatást.

11.27: Putyin 2023-at az orosz pedagógusok és mentorok évének nyilvánítja, és átfogó felsőoktatási reformot jelent be.

11.18: Putyin az emberi életminőség fejlesztését ambicionálja „Donbaszban és Novorosszijában” az irodalmon, tudományon, humán műveltségen keresztül, s ebben az ott születetteknek főszerepet szán, hangsúlyozza: Oroszország számol velük.

11.17: Putyin emlékeztet, hogy minden parlamenti párt, az országos és regionális kormányzat legkülönbözőbb tagjai is önkéntesként dolgoznak a fronton, nekik ismételten köszönetet mond.

11.15: Putyin megjegyzi, hogy mind az idei regionális és önkormányzati választások, mind a 2024-es elnökválasztás a törvények szigorú betartása mellett fog lezajlani, a hatalom forrása a nép. Szerinte „a legfőbb jog Oroszország joga ahhoz, hogy erős legyen”.

11.08: Putyin hangsúlyozza, az orosz nép egyáltalán nem sajnálja azokat, akik a szankciók következtében elveszítették nyugati bankokban tartott pénzüket, jachtjaikat, s ez inkább az 1990-es évek privatizációjára emlékeztette őket. Szerinte az ország számára veszély, hogy az elit olyan kormányoktól függ, akik Oroszországgal szemben barátságtalanok.
Ez tovább nem tűrhető, meg kell érteniük, hogy ha így döntenek, és külföldi ingatlanokat vesznek a Nyugat mindenre képes velük szemben. Azonban dönthetnek úgy is, hogy hazatérnek, és az országukba fektetnek, a polgártársaikért dolgoznak. Azaz: Putyin virágnyelven hazahívta a vagyonukat nyugatra menekítő orosz oligarchákat, és a segítségüket kérte az ország gazdaságának fejlesztésében.

11.04: Oroszországban Putyin szerint a magántulajdonra és piacgazdaságra épülő gazdasági modell példájául a nyugati országok szolgáltak, s az országban azt gondolták, elég egyszerűen a Nyugatot másolni. Szerinte ez ahhoz vezetett, hogy a gazdaság egyszerűen a nyersanyagok világpiaci eladásának irányába fejlődött, ahol gyors profitra volt lehetőség, de a gazdaság „nehezebb” ágai lassabban fejlődtek, a pénz pedig az elit fogyasztására ment el.

11.03: Az elnök a pénzügyi bűncselekmények szigorúbb büntetését hirdeti meg, offshore-ellenes háborút ígér.

10.58: Putyin a finanszírozási és befektetési forrásokkal kapcsolatban megjegyzi: Oroszországnak erősen pozitív folyó fizetési mérlegének köszönhetően nincs szüksége arra, hogy külföldről kölcsönt vegyen fel,
a befektetések összege pedig növekszik.

10.57: Az elnök a modernizáció jegyében jelzi: az informatikai, illetve mesterséges intelligenciába történő befektetések levonhatók lesznek a társasági adóból.

10.55: Putyin 3,5 trillió rubel befektetést ígér várostervezésbe, városfejlesztésbe.

10.53: Putyin új kereskedelmi útvonalakat ígér, Moszkva és Kazany, Tyumeny, Irkutszk, Kazahsztán, Mongólia és Kína között új utakat, új együttműködéseket Indiával, Pakisztánnal, a transzszibériai vasút és a Moszkva körüli közlekedési infrastruktúra fejlesztését.

10.52: A több kilométer új útban, az új gyárakban, az új óvodákban rejlik a győzelem az elnök szerint.

10.51: Az orosz gazdaság számára a jelenkor nem csak a kihívások, de a lehetőségek ideje is, minden nagyon gyorsan megváltozik a szuverenitás, a függetlenség érdekében, mondja Putyin.

10.46: Putyin szerint nem szabad megismételni a múlt hibáit, és az önvédelem érdekében tönkretenni az ország gazdaságát. Szerinte Oroszország képes arra, hogy egyszerre biztosítsa védelmét, és növelje gazdasági kibocsátását is. Ennek tükrében különböző termelési mutatókat vezet fel, illetve elbüszkélkedik azzal is, hogy 3,7 százalékra, történelmi minimumra sikerült csökkenteni a covid-pandémia előtt még 4 százalék feletti munkanélküliséget.

10.45: Tavaly december óta duplájára nőtt az orosz rubel súlya a nemzetközi elszámolásokban,
jelentette be Putyin.

10.43: Az élő közvetítésben közben élő szavazás jelent meg azzal a kérdéssel, hogy „hatottak-e az Ön életére a nyugati szankciók”. 3500 szavazat alapján egyelőre az állás 58-42 az igenek javára.

10.42: Az elnök szerint a szankciók bevezetői magukat büntetik, saját országaikban gerjesztettek áremelkedést, munkahelyek megszűnését érték el.

10.40: Putyin jelzi, az állami katonai megrendelések teljesítésén erőn felül dolgozik az orosz hadiipar és kutatóközpontok. Feléjük jelzi: munkatársaiknak lakbértámogatási programot indít az állam.

10.34: A veteránok megsegítésére, át- és továbbképzésére Putyin különleges, egyablakos, bürokráciamentes ügyintézést biztosító nemzeti pénzalap felállítását ígéri, minden veterán mellé saját szociális munkást rendel, és plusz szabadságot, a tisztképzőn gyorsított felvételt is elrendel nekik.

10.33: Néma felállás a harcokban elesettekért.

10.32: Putyin ígéri, mindent megtesznek, hogy „ezen földjeinkre” is megérkezzen a rég várt béke, és megtörténjék a nemzet újraegyesítése.

10.29: Putyin köszönetet mond a Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, illetve a Herszoni és Zaporozsjei területek népének, akik szerinte „népszavazáson maguk határozták meg a jövőjüket”, üdvözli őket az Orosz Föderáció új alanyaiként, fejlesztéseket, beruházásokat, iparosítást ígér.

10.27: Az elnök köszönetet mondott az orosz népnek a bátorságáért, és hangsúlyozza: meghajol a hős katonai egységek, a nők, a az egész nap dolgozó hadiipari munkások előtt, köszöni a front körülményei között dolgozó tanárok, haditudósítók, tábori lelkészek munkáját, köszönetet mond mindenkinek, aki teljesíti állampolgári és emberi kötelességét..

10.26: A Nyugatnak magának kell a lelkiismeretével elszámolnia, de a lényeg, hogy az orosz nép meghozza róluk erkölcsi ítéletét az elnök szerint.

10.24: Putyin váratlanul vallási fejtegetésre váltott; hangsúlyozza, a Nyugat kétségbe vonja, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és megemlíti, hogy az anglikán egyház épp a gendersemleges Isten-koncepciót fontolgatja. A pedofília normálissá vált a Nyugaton. Az orosz elnök arról beszélt, hogy a Nyugat ma már romlott értékeket képvisel.

“A pedofíliát normálisnak állítják be […] és elismerik a melegházasságokat– sorolta, hozzátéve azt is, hogy az ő értelmezésükben a család csakis egy férfi és egy nő egyesülését jelentheti.

10.22: Mivel ellenfeleink tudják, hogy Oroszországot a harcmezőn nem tudják megverni, információs háborút folytatnak ellene, így Putyin.

10.21: Az ukrajnai háború minden áldozatáért a nyugati elité a felelősség Putyin szerint.

10.19: A Nyugatnak számára a lényeg, hogy valaki harcoljon Oroszország ellen, mindegy, ki az – megfelelnek nekik a neonácik, terroristák is, mondja Putyin.

10.18: Az elnök szerint a Nyugat most erővel valósítja meg azon régi törekvését, hogy leválassza Ukrajna történelmi földjét Oroszországról – erre szolgált szerinte századokkal ezelőtt a Nyugat-Ukrajna feletti osztrák-magyar, illetve lengyel uralom is.

10.15: Putyin hangsúlyozza, a müncheni biztonságpolitikai fórumon azért vádolta meg a Nyugat Oroszországot minden lehetségessel, hogy elterelje a figyelmet arról, amit az elmúlt évtizedekben ő maga művelt.

10.13: Az elnök szerint a Nyugat elutasította a tavaly év végén megküldött orosz ajánlatot a biztonsági garanciákról, ezzel nyilvánvalóvá tette agresszív szándékait, a háborút ők robbantották ki, az oroszok pedig arra használják erejüket, hogy azt megállítsák.

10.11: Nem csak saját érdekeinket védjük, hanem azon meggyőződésünket is, hogy a mai világban nem szabad megkülönböztetni „civilizált országokat” és „a többieket” – így Putyin.

10.10: A minszki egyezmények blöffnek bizonyultak – hangsúlyozza Putyin, aki a Nyugatot Jugoszlávia és Irak megsemmisítésével, gyarmati hozzáállással, cinikus átveréssel is megvádolja.

10.09: Putyin a Donbaszban 2014 óta történteket „politikai öldöklésnek” nevezte.

10.08: Az elnök szerint a Donbasz blokád alatt várta, hogy Oroszország a segítségére siessen.

10.07: Putyin jelzi: most beszámol azon történelmi fejleményekről, amelyek meghatározzák országuk és nemzetük jövőjét. Világossá teszi: „Meg fogjuk oldani az előttünk álló feladatokat.”

10.05: Vlagyimir Putyin megérkezett a beszéd helyszínére.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább