Külföld

Putyin: a barátságtalan országok csak rubelben fizethetnek a gázért

Oroszország megtagadja a más pénznemben történő fizetést a földgázszállításért az olyan országok számára, akik barátságtalanok Moszkvával, és áttér a rubelben történő fizetésre – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök.
“Úgy döntöttem, hogy a lehető leghamarabb végrehajtom a fizetések átutalását az úgynevezett barátságtalan országoknak szállított földgázunkért orosz rubelben” – idézi Putyint a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az államfő hozzátette, hogy a tervek szerint minden más valutát elhagynak.
Az elnök megjegyezte, hogy Oroszország továbbra is a korábban megkötött szerződésekben rögzített mennyiségek és árak szerint szállít gázt más államoknak

. Ez azt jelenti, hogy a barátságtalan országokkal kötött gázszerződések jövőbeni változásai csak a fizetési devizanemet érintik.

“Arra kérem a kormányt, hogy adjon ki megfelelő irányelvet a Gazpromnak a meglévő szerződések módosításáról” – parancsolta az orosz elnök.

Ezer köbméter orosz gáz jelenleg 1350 dollárba kerül a londoni tőzsdén.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább