Külföld

Puszta kézzel agyonverte a feleségét a Google fejlesztője

A fiatal kínai IT-mérnök puszta kézzel verte agyon feleségét Santa Clara-i luxusotthonukban. Mindketten Google-alkalmazottak voltak.

Liren Chen a bírósági iratok szerint beismerte, hogy megverte feleségét, Xuanyi Yut. A 27 éves Chent január 16-án tartóztatták le és gyilkossággal vádolják. Chen és Yu is a Google-nál dolgozott szoftvermérnökként.

A gyilkossággal vádolt férfi a múlt héten elismerte, hogy ököllel halálra verte feleségét a kétmillió dolláros Santa Clara-i otthonukban – derül ki a DailyMail által megszerzett bírósági dokumentumokból.

A rendőrség szerint a gyanúsított Liren Chen jobb keze rendkívül duzzadt és lila volt, a ruháján, lábán, karján és kezén pedig vér volt – derül ki a feljegyzésekből.

„Megütöttem a feleségemet”

– válaszolta a kérdésükre. Chen egyik barátja elmondta a rendőrségnek, hogy előző este látta Chent a feleségével, Xuanyi Yuval, amikor náluk vacsorázott, és hogy Chen furcsán csendes volt, és az este nagy részében üveges szemekkel bámult. Ezért a barát másnap visszatért a Santa Clara-i házba, hogy ellenőrizze a férfit. A hátsó ablakon keresztül meglátta Chent, aki mozdulatlanul térdelt, kezeit a magasba emelve bámult a semmibe.

Barátja azonnal hívta a 911-et és a rendőrök az ablakon keresztül is látták, hogy a férfi kabátja és a zoknija is véres. Miután behatoltak a házba, őrizetbe vették Chent, feleségét a földön fekve találták a meg a hálószobában. A rendőrség szerint az asszony halálát „súlyos tompa tárgy okozta sérülések” okozták, a lakásban mindenütt vér volt.

Fegyvert nem találtak, kiderült, hogy Chen puszta kézzel ölte meg a nőt

A Google mérnökeként dolgozó pár tavaly vásárolta meg a több mint kétmillió dollárt érő házukat. Korábban mindketten Kínában a Tsinghua Egyetemen és a Kaliforniai San Diegó-i Egyetemen tanultak.

– Az ott az én hálószobám ablaka – mondta a szomszéd, Jenny Powell a DailyMailnek. – Meg vagyok döbbenve. Mindez itt történt, és fogalmam sem volt róla.

Powell szerint Chen és felesége csak tavaly április óta lakott ott egy Cooper nevű macskával, és barátságosnak tűntek, sütit és egy kártyát hoztak neki, amikor beköltöztek.

A házaspár többnyire magának való volt. Nem régóta laktak itt és nem sok emberrel érintkeztek– mondta a szomszéd. Egy másik szomszéd szerint „barátságosnak tűntek, amikor láttuk őket, semmi szokatlant nem vettünk észre”.

A Google szóvivője, Bailey Tomson a The New York Postnak adott nyilatkozatában elmondta: „Megdöbbentett és mélyen elszomorított bennünket, ami történt.”

Forrás: Daily Mail

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább