Öko

Puma hármasikrek születtek Nyíregyházán

Három kispumával gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark. A négyhetes macskák egészségesek, testtömegük a koruknak megfelelő. Egyelőre csak anyatejjel táplálkoznak, de hamarosan húsból álló táplálékot is fogyaszthatnak.

Három puma született a Nyíregyházi Állatparkban. A most négyhetes, hím utódok csütörtökön estek át életük első általános orvosi vizsgálatán – írja az MTI.

Révészné Petró Zsuzsa, a park zoológiai osztályvezetője szerint a kölykök jól fejlettek, 2,4, 2,2 és 2,1 kilogramm súlyúak, erőteljes mancsaik és karmaik vannak, szemfogaik éppen kibújnak, testtömegük kornak és ivarnak megfelelő.

A szakember kifejtette, a tenyészpár 2019 óta az állatpark lakója, az ötéves nősténynek és a tizennégy éves hímnek ez a második közös szaporulata. A három kölyköt anyjuk egyedül neveli, egyelőre anyatejjel táplálkoznak, de hamarosan a húsból álló táplálék fogyasztását is elkezdik.

(Index)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább