Külföld

Prigozsin bejelentette, hogy a Wagner-csoport visszatér a frontra

A muzsikusok visszatérnek a frontra.

A Wagner-csoport másfél hete „lázadt” fel az orosz katonai vezetés ellen.

A zsoldosok megmozdulásának végül egy paktum vetett véget, amelynek részletei még mindig nem ismertek, de az már biztosnak tűnik, hogy Prigozsin és a Wagner vezetése Belaruszba távozott, a zsoldosokat pedig átveszi az orosz védelmi minisztérium.

Maga Prigozsin nem sokkal a paktum után, több mint egy hete adott életjelet magáról a nyilvánosság előtt, bár akkor is csak közvetítők útján. Eközben a múlt héten a magángépe legalább egyszer Oroszországba is visszarepült.

Prigozsin hétfő este hangfelvételt tett közzé, amelyet a Telegramon osztott meg egy Wagner-közeli csatorna, a Grey Zone. Ebben köszönetet mondott azoknak, akik eddig támogatták őket, majd közölte, hogy a Wagner-csoport visszatér a frontra.

„Ma nagyobb szükségünk van a támogatásotokra, mint bármikor. Ezt köszönjük is. Szeretném, ha megértenétek, hogy az „igazságmenetünk” célja az árulókkal szembeni küzdelem és a társadalmunk mozgósítása volt. Sok mindent sikerült elérnünk” – mondta Prigozsin.

Hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben újabb győzelmeket láthattok tőlünk a fronton. Köszönöm, srácok!”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább