Külföld

Pride zászlót húznak fel a német laktanyában

A kelet-fríziai Leerben található Evenburg laktanya az LMBTI közösség mellé áll. A 35 ezer lakosú Leerben tartott első Pride vonulásra való tekintettel a katonai egység június 28-án felvonja a szivárványszínű zászlót – olvasható a Nordwestzeitungban.

A zászló közvetlenül a német szövetségi zászló mellett lesz elhelyezve. Dr. Kai-Siegfried Schlolaut parancsnok szerint ez példát mutat a Bundeswehren belül a sokszínűség, a tolerancia és az elfogadás terén. A Pride július 14-én kerül megrendezésre Leerben.

“A Kelet-fríziai Gyorshadtestek Orvosi Szolgálata (Kdo SES) a világ minden táján bevetésre kerül, és nyílt és professzionális megközelítés nélkül nem lennénk képesek ilyen küldetéseket végrehajtani. Elkötelezettek vagyunk az emberség mellett” – közölte a sajtóiroda. Nem számít az etnikai származás, a szexualitás, a fizikai állapot, a nem vagy a meggyőződés. A haderő így támogatná a “sokszínűség chartáját”, amelyhez a Bundeswehr már 2012-ben csatlakozott. A sajtóiroda továbbá kijelentette: “A Kdo SES a Bundeswehr részeként védi a szabadságot, a sokszínűséget és minden ember emberi méltóságát”.

Az Evenburg laktanyában az elmúlt években történt néhány változás: 2010 őszéig például a laktanya még mindig Paul von Lettow-Vorbeck (1870-1964) német gyarmati tábornokról volt elnevezve – és így egy olyan emberről, aki részt vett a hererók és a nama népirtásban, amelynek során becslések szerint 90 000 embert öltek meg az akkori Német Délnyugat-Afrikában. Végül a kelet-fríziai illetékesek nevet változtattak, felülve a PC expresszre. Az új név Evenburg egy közeli, Loga Leer városrészében található várkastélyra utal.

A múlt hónapban a Bundeswehr azért került címlapra, mert megrovásban részesítette Anastasia Biefang transzkatonát a társkereső profilja miatt, amelyen szexre keresett partnereket.  Ez politikai vitához vezetett Németországban és még az EU is megszólalt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább