Külföld

Pride-hét egy svéd könyvtárban a gyerekeknek

Kisgyerekeknek szóló Pride-hetet tartanak egy svéd könyvtárban.

Egész héten LMBTQ-témájú foglalkozásokat és könyvbemutatókat tartanak egy svéd városi könyvtárban gyermekek és kamaszok számára. Malmőben és Koppenhágában csütörtökön indult útjára a World Pride 2021 nevű 10 napos rendezvénysorozat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A könyvtár szivárványszínekbe öltözött, és megdöbbentően sok LMBTQ-mesekönyvet, valamint ifjúsági regényt mutatnak be a gyerekeknek.

Malmőben és Koppenhágában csütörtökön indult útjára a World Pride 2021 nevű 10 napos rendezvénysorozat. Mint írják, ennek apropóján egy svéd kisváros, Simrishamn könyvtára is megrendezi saját Pride-hetét, és a gyermekeket célozza meg. A könyvtár közösségi oldalán számolt be arról, hogy bár az LMBTQ-témák és az elfogadás mindig fontos volt számukra, most egy kis plusszal is készülnek.

 

A bejegyzésben közzétett képeken jól látszódik, hogyan öltöztették szivárványszínekbe a könyvtárat, és milyen rengeteg LMBTQ-témájú gyerek- és ifjúsági könyvet gyűjtöttek össze.

A könyvtári Pride-hét során ezenkívül kézműves foglalkozásokkal és előadásokkal várják a gyerekeket és a kamaszokat.

Johanna Ekström könyvtáros a közszolgálati rádiónak nyilatkozva beszélt a „szivárványbarát” könyvekről, és ki is javította a riportert, amikor az egyik könyv főhősét rossz névmással illette.

Mint mondja,

Az adott könyv éppen arról szól, hogy  a szereplő úgy érzi, nem illeszkedik az általános normákba.

Hozzáteszi,

A könyv 6-9 éves gyerekeknek szól, akik a könyvtáros szerint lehet, hogy ugyanígy éreznek.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább