Külföld

Pressman: Nehezen látjuk, hogy a szankciók blokkolása hogyan szolgálja Magyarország érdekeit

„Soha nem fogjuk elfogadni Oroszország arcátlan kísérleteit a határok erőszakkal történő átrajzolására” – hangoztatta az amerikai nagykövet.

 

David Pressman amerikai nagykövet magas rangú uniós tisztviselőkkel találkozott Brüsszelben – adta hírül a nagykövetség.

Látogatását követően Pressman úgy nyilatkozott: „Az Egyesült Államok továbbra is szorosan együttműködik európai partnereivel a jogállamisággal, a korrupció elleni küzdelemmel és az átláthatóság előmozdításával kapcsolatos fontos kérdésekben. Továbbra is egységesen támogatjuk Ukrajnát abban, hogy képes legyen megvédeni magát az ukrán nép és demokratikus értékei ellen irányuló kegyetlen orosz támadásokkal szemben.

Soha nem fogjuk elfogadni Oroszország arcátlan kísérleteit a határok erőszakkal történő átrajzolására,

valamint azon szabályok felrúgására, amelyek az Atlanti-óceán mindkét oldalán biztonságosabbá teszik a világot” – hangsúlyozta.

A magyar kormány az Ukrajnának nyújtott európai uniós segélycsomag, valamint az orosz és kínai szervezeteket érintő legújabb szankciók blokkolásával kapcsolatban David Pressman elmondta: „Nehezen látjuk, hogy az emberi jogok orosz megsértői és az orosz háborús gépezethez hozzájáruló kínai vállalatok elleni szankciók blokkolása hogyan szolgálja Magyarország érdekeit”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább