Belföld

Polgári Válasz: Vessenek véget ennek a tragikomédiának

olvasási idő:2 perc, 4 másodperc

A kormány ne bújjon a konzultáció mögé, hanem végre kormányozzon, az ellenzék pedig az oltásellenesség helyett álljon elő értelmes javaslatokkal…

Bencsik János felszólalása a koronavírus-törvény mai parlamenti vitájában:

Amikor Önök áterőszakolnak egy törvényt a parlamenten, amelynek eredményeként a közpénz elveszti közpénz jellegét, mindig a közjogi felhatalmazásukra hivatkoznak. Azt mondják, hogy a választásokon így döntöttek az emberek, és Önök az emberek akaratát hajtják végre.

Érdekes módon ez a nagy össznépi legitimáció mindig csak addig tart, amíg a saját gazdagodásukat kell törvényesíteni. Amikor nehéz döntéseket kell meghozni, amikor szükség lenne 133 bátor emberre, akkor rögtön a „nép” mögé bújnak, és nemzeti konzultációt hirdetnek. Nem tudom, feltűnt-e Önöknek, de lassan egy éve teljes felhatalmazással, rendkívüli jogrendben kormányoznak. Miért nem vállalják a döntéseik felelősségét és következményeit?

Megkérdezik az emberektől, hogy ha a járványhelyzet már engedi, akkor szeretnének étterembe, moziba, uszodába járni? Hát, ki ne szeretné?! Ki ne szeretné visszakapni a régi életét, újra emberek közé járni, sportolni, szórakozni? Mi értelme van debil kérdésekkel fárasztani az egyébként is frusztrált embereket?
Az, hogy mikor jön el az a nap, amikor biztonsággal lehet nyitni, egyedül Önök tudják, mert csak Önök férnek hozzá azokhoz a járványügyi háttérinformációkhoz, elemzésekhez, amelyekhez senki más nem, még mi, ellenzéki országgyűlési képviselők sem. Ezért ezt a döntést Önöknek kell meghozni, Önök vannak kormányon, ne terítsék szét ennek a felelősségét, ne bújjanak az emberek háta mögé, hanem a megfelelő időben hozzák meg a szükséges lépéseket!

Világos kilábalási forgatókönyv. Ezt várják most Önöktől az emberek!
A Polgári Válasz nevében ezért azt kérem a kormánytól, hogy kezdje el végre a kormányzás jeleit mutatni! De van egy kérésem a baloldali ellenzékhez is: az oltás elleni nyílt és burkolt hangulatkeltés helyett kezdjenek el valódi ellenzékként viselkedni: ellenőrizzék a kormányt, és álljanak elő értelmes, előre mutató javaslatokkal! Nagyon mulatságos különböző táblákat felmutatni meg krumplit lóbálni, de ettől egy centivel nem kerülünk közelebb a megoldáshoz, egyetlen magyar családnak nem lesz könnyebb az élete a járvány alatt.

Az a helyzet, hogy a magyar politikai elit ismét és sokadszorra magára hagyta az embereket. A politikusaik a valóságtól elszakadva, a saját kis buborékukban gyepálják egymást ahelyett, hogy teljesítenék kötelességüket választóik felé. Ezért én a mai szavazáson nem fogok gombot nyomni, de nem azért, hogy ne adjak teljhatalmat a kormánynak – hiszen teljesen mindegy ennek a szavazásnak az eredménye, a kormánynak így is, úgy is teljhatalma van –, hanem mert nem kívánok részt venni ebben a politikai cirkuszban. Azt követelem több millió magyar honfitársam nevében, hogy vessenek véget ennek a tragikomédiának, és kezdődjön el végre az érdemi törvényhozási munka!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább