Külföld

Podoljak szerint a béketárgyalások megkezdése csak Oroszország legyőzése után lehetséges

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint a béketárgyalások megkezdése csak Oroszország legyőzése után lehetséges.

„Ezért amikor Oroszországról beszélünk, rá kell jönnünk, hogy csak Oroszország veresége nyitja meg a rendezés lehetőségét. Minden más csak illúzió” – fogalmazott Podoljak az X-en.

Elmondása szerint az orosz csapatok kivonása vagy kiutasítása Ukrajna területéről az egyetlen módja az igazságosság, a nemzetközi jog helyreállításának és a globális de-eszkaláció biztosításának.

„Ezért nem szabad Oroszországot az agresszió folytatására és eszkalálására bátorítani azzal, hogy kétségeket fogalmazunk meg Ukrajna ellentámadási és előrenyomulási képességével kapcsolatban” – tette hozzá a rezsim tanácsadója.

Szerinte „ma már csak a fegyvergyártásba való beruházás, a fegyverek fokozott átadása Ukrajnának és az Oroszországgal szembeni heves elítélő retorika indokolt”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább