Belföld

Pikó András: Az ellenzék számára figyelmeztető jelzés a vasárnapi eredmény

Pikó András az időközi választás eredményét értékelve – miután gratulált a fideszes jelölt, Gondos Judit győzelméhez – azt írta a Facebook-posztjában, sajnálja, hogy a választópolgárok több mint 80 százaléka nem ment el szavazni.

„Ez nem jelent túlságosan erős legitimációt, ami minden párt számára figyelmeztetés, a képviselői tisztséget elnyerő Fidesz esetében is inkább több szerénységre adna okot, és nem triumfálásra – fogalmazott Józsefváros polgármestere, majd arra emlékeztetett, hogy az eddigi kettő helyett mostantól három egyéni választókerületben megválasztott kormánypárti képviselő lesz a testületben.

„Az ellenzék számára figyelmeztető jelzés a vasárnapi eredmény, még ha nagyon sokat nem is érdemes beleolvasni: április 3. után nem remélhet sikert, ha megosztja magát, különösen, ha kampány közben teszi ezt – írja Pikó, és a sajnálatát fejezi ki, hogy Pityó László így nem tudja folytatni a Balogh Lajos Paci munkáját, aki az egyetlen roma képviselője volt Józsefvárosnak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább