Külföld

Petr Fiala cseh miniszterelnök szerint a tüntető gazdák Oroszországot támogatják

Petr Fiala cseh miniszterelnök szerint az Európai Unió mezőgazdasági politikája, a környezetvédelmi követelmények és a magas energiaárak ellen tiltakozó gazdák Oroszországot támogatják.

Hétfőn több száz traktor zárta le Prága egy részét, és zavarta meg a forgalmat az ország mezőgazdasági minisztériuma előtt, mivel a tüntetők az EU Zöld Megállapodásának elutasítását követelték, amely bizonyos vegyi anyagok használatára és az üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó szabályozást ír elő.

A gazdák azzal érveltek, hogy a brüsszeli javaslatok súlyos terheket rónak a vállalkozásaikra, mivel drágítják a termékeket és csökkentik azok versenyképességét, különösen az EU-n kívüli, például Ukrajnából érkező importtal összehasonlítva.

“A tüntetést olyan emberek szervezik, akik például nem titkolják, hogy támogatják a Kremlt, és más célokat követnek, mint a gazdák érdekei” – írta Fiala az X-en.

Az ukránbarát Fiala hozzátette, hogy a cseh kormány csak azokkal fog foglalkozni, akik valóban a gazdákat képviselik, és együtt beszélnek arról, hogy mire van szüksége a mezőgazdaságunknak”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább