Belföld

Pert nyert a Mi Hazánk elnöke a Facebook ellen?

olvasási idő:2 perc, 17 másodperc

Gyorsan törölték a hírt, de vajon miért…

Pert nyert a Mi Hazánk elnöke a Facebook ellen – értesült portálunk.” -írta a kuruc info, majd később valamilyen oknál fogva törölték a cikket. Addigra persze a párt tagságának egy része olvasta a hírt, és boldogan osztották meg ahol csak tudták.

Ha a Mi Hazánk alelnökéhez és családjához kapcsolódó, a párt tagjai által szerkesztett és a párt havi 3 millió forintjával támogatott honlap ezt írta, akkor ez így is van, a pártban senki sem kételkedik a valóságtartalomban. De a cikk lekerült. Na igen, aki ismeri a párt elnökének egoját, az pontosan tudja mi is lehetett ennek az oka.  Toroczkai megtudta a jóhírt, beírta a párt vezetése által használt levelezésbe, Novák szeme felcsillant, már írta is a kuruc, majd a pártelnök toporzékolva hívta Novákot, hogy azonnal vegyék le, hiszen a sajtótájékoztatója erről fog szólni, végre/újra egy napig ott lesz minden híroldalon a neve. Szóval csak a szokásos sztori lehetett. De ez most részletkérdés, nézzük inkább a gyorsan törölt hír tartalmát:

“Az ítélet értelmében:

azonnal meg kell szüntetni Toroczkai László oldalának tiltását és törlését,

vissza kell állítani a 207 ezer követővel rendelkező oldalát,

és 100 millió forint sérelemdíjat kell megfizetniük 15 napon belül.

Mint ismert, a pártelnök tavaly Indított személyiségi jogi pert a legnagyobb közösségi oldalt működtető társaság ellen, amiért a cég korábban törölte Facebook- és Instagram-fiókját. Akkor azt mondta: az eljárásban százmillió forintos kártérítést követel a cégtől, mert az a 2019-as európai parlamenti választás hajrájában törölte 207 ezer ember által követett Facebook-profilját, egyben megsértve jó hírnevét azzal, hogy őt “veszélyes személynek” nyilvánították. Hangsúlyozta: ebbe a kategóriába terroristákat, tömeg- és sorozatgyilkosokat, emberkereskedőket sorolnak, ami – egy parlamenti és önkormányzati képviselettel rendelkező párt elnökeként – különösen sértő rá nézve. Ismertette: korábban egy olasz bíróság már elmarasztalta a céget egy hasonló ügyben, az oldal visszaállítására és kártérítés megfizetésére kötelezve a Facebookot. A politikus szerint – mivel egyszerre több ilyen törlés történt – teljesen nyilvánvaló, hogy politikai alapon cenzúrázott jobboldali, nemzeti, keresztény pártokat, politikusokat a Facebook.

Toroczkai hétfőn tart sajtótájékoztatót a részletekről.”

A párt hétfőre tényleg sajtótájékoztatót hirdetett, így ott kiderülhetnek a részletek. Például az, valóban pereskedés végén nyert e az elnök vagy eljárási okokból, azaz jogszerű értesítés után nem ment el a facebook képviselője a tárgyalásra és így a másik fél automatikusan nyert. Ezt “trükköt” egyébként volt tanácsadója javasolta neki, aki sajnos már nincs a pártban. Ez esetben kérdés, mit lép a facebook, végrehajtja e a visszaállítást, fizet e, ha nem, akkor ezeket miként tudja Toroczkai érvényesíteni. Ha “pereskedés” útján nyert, akkor sanszosabb, hogy megkapja a 100 milliót az anyagi gondokkal küzdő párt(elnök). Ha az oldalát vissza is állítják, valószínűleg olyan szinten fogják (természetesen tagadva) korlátozni, hogy alig fog eljutni pár emberhez.

Holnap a sajtótájékoztatón megtudjuk a részleteket. Szép volt elnök úr. Szívesen.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább