Külföld Sport

Perre készül a Budweiser a FIFA ellen, de már kitalálta, mit csinál a rengeteg rajta maradt sörrel

A Budweisert gyártó cég úgy határozott, hogy a világbajnokságot megnyerő válogatott országa kapja azt a hatalmas mennyiségű sört, amellyel a katari világbajnokságra készült, de az utolsó pillanatban bejelentett sörtilalom miatt nem tud eladni.

A vb szervezői a nemzetközi szövetséggel (FIFA) közösen mindössze két nappal a torna rajtja előtt jelentették be, hogy sörtilalmat vezetnek be a katari labdarúgó-világbajnokság stadionjaiban és azok környékén.

„A rendező ország illetékesei és a FIFA közötti megbeszélés eredményeként az a döntés született, hogy az alkoholos italok árusítását a szurkolói zónákra és egyéb, a szurkolók körében népszerű célállomásokra, valamint engedéllyel rendelkező helyszínekre koncentráljuk, a stadionok területéről viszont kivonjuk a sörárusító pontokat” – közölte pénteken a FIFA.

Sajtóhírek szerint a Budweiser a FIFA egyik főszponzoraként szerződésszegés miatt perre készül a futballszövetség ellen, a rajta maradó, 75 millió euró értékű sörrel kapcsolatban pedig úgy döntött, hogy azt annak az országnak adják, amelyiknek a válogatottja megnyeri a világbajnokságot.

Forrás: m4sport.hu,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább