Sport

Pelle Domonkos aranyérmes a tbiliszi junior párbajtőr vk-versenyen

A kadétvilágbajnok párbajtőröző, Pelle Domonkos aranyérmet nyert szombaton a tbiliszi junior világkupaversenyen. Eközben Tóth Bertalan kardozó harmadik lett a tuniszi junior vk-viadalon.

A Budapesti Honvéd kadétvilágbajnok reménysége, Pelle Domonkos veretlen csoportkör után lett aranyérmes a junior párbajtőrözők tbiliszi világkupaversenyén. Októberben A hónap utánpótlásedzőjének választott Peterdi András és László István tanítványának akadtak igencsak szoros, és simább győzelmei is Georgiában,

a végső győzelemért aztán a korosztály sztárját, az idei junior-világbajnok egyiptomi Yasseent győzte le, 15:13-ra.
A másik 17 éves magyar ígéret, a tatai Keresztes Ádámnak is jól szerepelt, a hetedik helyen végzett.

„Nagyon jól ment a vívás, ezt éreztem már a csoportkör után is, és szerencsére ez az állapot kitartott a verseny végéig. Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a juniorpályafutásom. Remélem, a folytatás is hasonló lesz” – mondta a viadalt követően Pelle Domonkos a hazai szövetség honlapján.

A párbajtőrözőkkel egy időben a junior kardozók a tuniszi junior vk-versenyen léptek pástra. A magyarok közül a legjobban az a Tóth Bertalan szerepelt, akinek a csoportkörben legkevésbé ment, 3/3-as mérleggel zárt. Patócs Ákos TFSE-s tanítványa a nyolcaddöntőben éppen honfitársát, Péch Kornélt győzte le – ugyanitt búcsúzott Vigh Benedek. A folytatásban Tóthnak előbb 15:14-es győzelem következett a francia Rouviere ellen, majd ugyanilyen arányban kikapott az üzbég Kodirovtól, így bronzérmesként zárt.

(UP-info)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább