Külföld

Pekarová Adamová: Orbán Viktor egyre több problémás lépést tesz

Az Aktualne.cz Markéta Pekarová Adamovával, a cseh Képviselőház elnökével készített interjút, amelyben Magyarország is szóba került.

Pekarová Adamová a visegrádi együttműködést illetően azt mondta, hogy nem akarják otthagyni a V4-et, „mindig jobb az asztalnál maradni annak tudatában, hogy meg akarod változtatni a viselkedését”.

Orbán Viktor egyre több problémás lépést tesz meg és a TOP 09 erre reflektál – fogalmazott Pekarová Adamová.

Az újságíró megjegyezte, hogy az új cseh kormány ismételten támogatásáról biztosította Ukrajnát, Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezen a héten Moszkvába utazott Vlagyimir Putyinhoz és Lengyelország szerint Magyarország blokkolja Ukrajna részvételét a NATO kibervédelmében.

Majd feltette a kérdést, hogy fel kellene-e használnia Csehországnak a visegrádi négyes platformját és törekedni kellene-e Orbán Ukrajnával szembeni viselkedésének a megváltoztatására.

A cseh házelnök válaszában közölte, hogy ennek nem egyetlen tagállamtól kellene elhangzania, ez a nyomásgyakorlás akkor lenne hatékony, ha az EU vagy a NATO többi részének ez lenne az álláspontja.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább