Belföld

Pedofilbotrány: Gaudi-Nagy Tamás neve is előkerült

Vajon a Novák Előd elhatárolódik tőle….

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd neve is előkerült K. Endre ügyében – írják a HVG .

K. Endre tavaly áprilisban, Budaházy Györgyékkel együtt kapott kegyelmet a köztársasági elnöktől. A férfit jogerősen azért ítélték el, mert a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként megpróbálta a pedofil igazgatóra terhelően valló gyerekeket arra rávenni, hogy változtassák meg vallomásaikat.

K. Endre korábban a 444-nek azt mondta, nem ő írta a kegyelmi, és a HVG-nek Zamecsnik Péter, a férfit a másodfok végéig képviselő ügyvéd is azt mondta, nem ő nyújtotta be.

A legújabb információk szerint Gaudi-Nagy Tamás is eljárt K. Endre képviseletében, azt azonban az ügyvéd sem nem erősítette meg, sem nem cáfolta, hogy ő volt az, aki K. Endre ügyvédjeként a Kúriához felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. A lapnak erről annyit mondott: „erről nem nyilatkozom”.

Azt határozottan állította, hogy nem felel meg a valóságnak, hogy a kegyelmi kérvényt is ő írta volna.

A K. Endre-ügy valószínűleg soha nem robbant volna ki, ha az igazgatóhelyettes, illetve az ő nevében eljáró védő, esetleg családtag a kegyelmi kérvény benyújtásával párhuzamosan nem próbálkozik meg a Kúrián is a büntetése megtámadásával. A Kúria eljárása még zajlott, amikor megkapta a kegyelmet, így a kegyelmi döntés bekerült a harmadfokú határozat szövegébe, így pedig nyilvánosságot kapott.

Gaudi-Nagy Tamás 2010-ben bekerült a parlamentbe a Jobbik színeiben, de dolgozott a párt EP-képviselőjének, Morvai Krisztinának a tanácsadójaként is, az elmúlt időszakban a Mi Hazánk rendezvényein szólal fel és rendszeresen mutatkozik a párt alelnökével Novák Előddel. 

A Mi Hazánk sportbizottságának elnöke pedig Gaudi-Nagy Tamás testvére Nagy Attila.

Novák Előd szerint egy pedofil bűnsegédjének kegyelmét a NER-ben sem lehetett felvállalni, a kérdés, egy pedofil bűnsegédjének esetleges védelmét vajon a Mi Hazánknál fel lehet e vállalni. 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább