Külföld

Pápa: a homoszexualitás nem bűn, de vétek

Homoszexuálisnak lenni nem bűn – mondta Ferenc pápa az AP hírügynökségnek adott interjújában. Egész pontosan úgy fogalmazott, hogy homokosnak lenni nem bűntett (crime), de azért vétek (sin), viszont a kettő között különbséget kell tudni tenni szerinte, hiszen a jótékonykodás hiányát is az utóbbiak közé sorolná.

A katolikus egyházfő egyúttal bírálta a homoszexualitást büntető törvényeket, mondván, Isten minden gyermekét szereti, és felszólította a katolikus püspököket, hogy fogadják be az “LMBTQ-embereket” is.

A pápa a beszélgetés sorám elismerte, vannak olyan püspökök a világon, akik támogatják a homoszexualitást büntető jogszabályokat, de úgy vélekedett, hogy nekik meg kell változniuk, hogy elismerjék mindenki emberi méltóságát.

Ferenc pápa 2021-ben kijelentette: azért nem köthetnek házasságot a ferde hajlamúak, mert Isten nem áldhatja meg a bűnt… azazhogy vétket (az AP itt is a sin szót használja).

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább