Kiemelt

Panzeri megnevez francia és német korrupt EP-képviselőket

Brüsszeli korrupció: az ügyvéd azt állítja, hogy Panzeri német, francia EP-képviselőket fog megnevezni.

Pier Antonio Panzeri, a brüsszeli korrupciós botrány feltételezett kitervelője várhatóan új nevekkel szolgál a belga igazságszolgáltatásnak németországi, franciaországi és olaszországi uniós törvényhozókról – közölte hétfőn Eva Kaili bebörtönzött görög EP-képviselő ügyvédje,- számol be rendkívüli hírében a Bennfentes.net.

“Üzenetek és hírek érkeznek arról, hogy Németország, Franciaország, Olaszország és Belgium európai parlamenti képviselőiről ad majd neveket. Ami a görögországiakat illeti, nem zárhatok ki semmit, különösen azért, mert választások előtti időszakról van szó”

– mondta Michalis Dimitrakopoulos ügyvéd a Kontra TV csatornának adott interjújában.

Panzeri alkut kötött a belga igazságszolgáltatással, hogy enyhébb büntetésért cserébe megszólal és leírja a botrány részleteit. Panzeri kedden fog először tanúvallomást tenni, miután a belga hatóságokkal kötött alkut megpecsételték.

Dimitrakopulosz számára azonban Panzeri nagy kockázatú lépést tett. “Azt mondták neki, hogy egy évig börtönben marad, de ennek ellenére megadja nekik [a belga nyomozóknak] a kívánt neveket” – mondta az ügyvéd, utalva arra, hogy Panzeri csak a saját bőrét menti már.

“Most már teljesen megbízhatatlan, és csak az érdekli, hogy megmentse a feleségét és a lányát, és bármit adnak neki, aláírja” – tette hozzá a görög ügyvéd.

Dimitrakopulosz azt is előrevetítette, hogy a Panzeri által a belga hatóságokkal kötött alku egy ponton “össze fog omlani”, mivel “erős reakciókat fognak kiváltani azokból az emberekből, akiket Panzeri vádolni fog”.

Elmondta, hogy két belga EP-képviselő már most is ellene van, és várhatóan olyan dolgokat fognak Panzeri ellen felfedni, amelyeket ő maga eddig eltitkolt. “Tehát az alku ebben az esetben össze fog omlani” – mondta.

Egy, az ügyhöz közel álló forrás az EURACTIV-nak elmondta, hogy az alku értelmében Panzerinek a teljes igazságot kell elmondania a belga igazságügyi hatóságoknak, és semmit sem szabad eltitkolnia. Ha nem így tesz, akkor nemcsak “megszegi az alkut”, hanem “az igazságszolgáltatás eltérítésével” is megvádolják.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább