Belföld

Palkovics László egyeztetésre hívta Karácsony Gergelyt

Az innovációs és technológiai miniszter hétfő reggelre egyeztetésre hívta Budapest főpolgármesterét a budapesti közösségi közlekedés ügyében értesített közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A beszámoló szerint a reggel 8 órára tervezett megbeszélésen Palkovics László kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét. A meghívás elfogadása esetén pedig a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd – rögzítették.

Az ITM kiemelte: a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti.

A kifizetést az ITM és a fővárosi önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg – tették hozzá.

A minisztérium közleményében azt is kiemelte, hogy a budapesti közlekedési szolgáltatások nem kizárólag a fővárosban lakó, dolgozó, tanuló emberek életminőségét befolyásolják, ugyanis a vidékről más országrészbe utazók jelentős hányada, a Magyarországra látogató turisták döntő többsége is használja a helyi járatokat. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója ezért a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette – fűzték hozzá.

A Budapesten közlekedő emberek érdekében tehát a szaktárca a hétfőre tervezett találkozóval alkalmat teremt a támogatási szerződés véglegesítésére. Eredményes egyeztetés esetén, az aláírás után a tárca a megállapodásban foglaltak szerint gondoskodik a kifizetésről is – húzták alá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább