Sport

Ötgólos magyar siker a horvátok elleni U18-as vízilabda vb-n

Magabiztos siker a csoportrangadón: az U18-as vízilabda-válogatott öt góllal legyőzte a horvátokat a korosztály belgrádi világbajnokságán.

 

A horvátok legyőzése sem jelentett akadályt az U18-as vízilabda-válogatottnak a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Azt már a vb előtt tudni lehetett, hogy ez a találkozó minden bizonnyal az A csoportban való elsőségről is dönt, így a Kovács Róbert által irányított magyar csapat ebben a szellemben kezdett a horvátok ellen.

A kezdeti, több mint négy és félperces gólcsendet Nagy Ákos törte meg, aztán az első negyed végén 3–1-re, a második nyolc perc után pedig 6–3-ra vezettek a magyarok.  A harmadik felvonásban is koncentrált maradt a nemzeti együttes, és újabb két góllal növelte az előnyét (8–3). A zárónegyedben már kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy a horvátok visszajöjjenek a meccsbe, és ezt a magyar fiúk nem is engedték meg: egy-egy gól után 9–4-re nyerték meg az összecsapást. A négy kapott gól nem véletlen, mert Gyapjas Viktor kiválóan védett, ezért a mérkőzés embere címet is kiérdemelte. A magyarok legjobb góllövője pedig az egyaránt háromszor eredményes Nagy Ákos és Szalai Péter lett.

A válogatott hétfőn az eddig nyeretlen kuvaitiak ellen zárja a csoportot. A mérkőzés várhatóan egy újabb jó hangulatú tréningnek is beillik majd az egyenes kieséses szakasz előtt.

(Forrás: Nemzeti Sport)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább