Kiemelt Sport

Összeugrottak a skót és a német antifa szurkolók a palesztinok miatt

Antiszemitizmus veszély…

Az európai szurkolói kultúrában kevés olyan van, mint a német, hamburgi St.Pauli. Ugyan vannak még közismerten antifa szurkolótáborok, mint pl. Marseille vagy az AEK Athén, a klasszikus, az első, a legnagyobb az a St.Pauli.  Míg Olaszországban a baloldali táborok azzal voltak elfoglalva, hogy Trockij, Sztálin, Lenin vagy Che Guevara legyen a zászlójukon, addig a St.Pauli elsőként foglalkozott olyan témákkal amelyek jobban érdeklik a mai társadalmat. Kiálltak a migránsok befogadása, az LMBTQ vagy a transz jogok mellett, és rendszeresek voltak az antifasiszta megnyilvánulásaik. Mindez a klubvezetés támogatásával, ez a klub „piaci poziciónálásának” része volt

Hasonló utat kezdett nem is olyan régen a skót Celtic Glasgow szurkolótábora, a nemzetközi szereplést kihasználva kaptak hírverést a különböző szélsőbaloldali üzeneteik. Mint friss antifa tábor, nekik is a St.Pauli volt a követendő, így hamar kialakultak az elvtársi kapcsolatok. A Celtic szurkolói rendszeresen megjelentek a St.Pauli lelátóin, voltak közös zászlók, mindkét klub címerével ellátott ruhák, közös kiállás a melegek mellett.

Most azonban kisebb zavar keletkezett az elvtársi összefogásban.

Összeugrottak, hogy kit is kéne támogatni, a palesztinokat és a Hamaszt vagy Izraelt.

Először a Celtic csinált egy szöveges üzenetet a palesztinok mellett, majd azt egy másik követte. (Több balos szurkolótábor szintén így tett.)

Aztán a St.Pauli, amiben azt írták, hogy Gázától-Glasgowig az antiszemitizmus ellen kell küzdeni, és a Celtic üzenetét, miszerint Szabadságot Palesztinának” kiegészítették, hogy a Hamasztól.

A Celtic nemsokkal később erősen válaszolt erre: Fuck St.Pauli és Szabadságot Hamburgnak a (St.Pauli) hipszeterektől.

A különböző antifa közösségi oldalak botrányosnak nevezik ás árulásnak tartják a St.Pauli zsidóbarát megnyilvánulását, és a Celtic-et hozva példának a palesztinokat támogatják.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább