Belföld

Összefogás helyett egymást támadják a baloldalon

Kevesebb mint fél évvel az országgyűlési választás előtt összeomlott a kaposvári baloldal, kirekesztik és feljelentik egymást a szereplők, miközben a választók hitetlenkedve nézik, hogyan lesz ebből bármilyen összefogás – erről írt több cikket a Kaposvármost.hu internetes portál.

Az ügy szálai ugyan időben messzire nyúlnak vissza, de a legújabb fejezet onnan datálható, hogy Felder Frigyes kaposvári LMP-s önkormányzati képviselő a közelmúltban egy bejegyzést tett közzé az egyik Facebook-csoportban „Zárjatok ki, ha mertek! Nem fogtok tőlem megszabadulni!” címmel.

A balliberális politikus ebben arról írt, hogy miután a szeptemberi közgyűlésen Szita Károly polgármester elnémította a mikrofonját, és belé fojtotta a szót, mert kritizálni merte, Felder arról kapott levelet, hogy összeférhetetlenség és méltatlanság miatt vizsgálatot indult ellene egy számára ismeretlen beadvány miatt.

“Miután nem tudnak elhallgattatni, megpróbálnak adminisztratív eszközökkel kicsinálni. Kíváncsian várom a fideszesek és kollaboránsok által összetákolt »vádiratot«, amelyben bizonygatják, hogy miért lettem méltatlan, és/vagy összeférhetetlen a képviselői tisztségre” – közölte Felder Frigyes, majd példák sorával próbálta bizonygatni, miért akarják elhallgattatni.

Csakhogy utóbb kiderült, hogy Felder Frigyesnek a feljelentőt nem a Fidesz soraiban, hanem a saját politikai térfelén kell keresnie. A Kaposvármost.hu kiemelte, hogy a Somogy Megyei Közgyűlés volt jobbikos képviselője korábban a Facebookon több hozzászólásában is arról írt, hogy Felder Frigyes – önkormányzati képviselői tisztségével összeegyeztethetetlen, törvénysértő módon – cikkeket jegyez a Kpsvr.hu című, az LMP-s országgyűlési képviselő, Ungár Péter finanszírozta baloldali propagandalapba. A politikus azt is egyértelművé tette, hogy emiatt eljárást kezdeményez egykori szövetségesével szemben.

A történetnek azonban itt nincs vége, mert Felder az ügyében tartott meghallgatásán tisztába került azzal, amit addig is tudhatott, hogy a feljelentője nem fideszes, hanem a nagyobbik kormánypártot egyáltalán nem kedvelő egykori szövetségese.

Felder azonban nem kért bocsánatot azért, hogy a Fideszt gyanúba keverte, sőt, megdöbbentő módon még mindig azt írta egy újabb Facebook-bejegyzésében: Szita Károly polgármester meg akarja félemlíteni. A kaposvári baloldalon a szereplők úgy esnek egymás torkának, hogy közben azért is a Fideszt hibáztatják.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább