Külföld

Oroszország Izrael elleni szankciók bevezetésére szólított fel

Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzia felszólította az ENSZ-t, hogy fontolja meg szankciók bevezetését Izraellel szemben, amiért nem tartja be a Biztonsági Tanács által elfogadott kötelező határozatokat.

Megjegyezte, hogy az ENSZ BT 2728. számú határozata tűzszünetet követelt a Gázai övezetben a ramadán idejére, és ezt Izrael nem hajtotta végre.

“Ismételten emlékeztetünk arra, hogy a Biztonsági Tanács kötelező határozatainak be nem tartása szankciókat kell, hogy vonjon maga után a jogsértőkkel szemben. Úgy véljük, hogy a Tanácsnak késedelem nélkül meg kell vizsgálnia ezt a kérdést” – mondta Nebenzia csütörtökön az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.

Stephane Sejourne francia külügyminiszter szintén szankciókat sürgetett Izrael ellen a hónap elején. Februárban Párizs 28 izraeli állampolgár ellen hozott szankciókat, bár a francia kormány nem hozta nyilvánosságra a nevüket.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább