Külföld

Oroszország élelmiszersegélyt küldött a Közép-afrikai Köztársaságnak

Oroszország élelmiszersegélyt küldött a Közép-afrikai Köztársaságnak – közölte pénteken Alekszandr Bikantov orosz nagykövet a RIA Novosztyi hírügynökséggel.

“Egy ingyenes élelmiszer-szállítmányt küldtek Oroszországból búzaliszt formájában a Közép-afrikai Köztársaságba” – közölte a diplomata.

Bikantov a két ország közötti, különböző területeken zajló együttműködésről tárgyalt a Közép-afrikai Köztársaság miniszterelnökével, Felix Moloua-val folytatott megbeszélésén.

Az olaj és a haditechnikai együttműködés nem szerepelt a témák között – mondta a nagykövet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a júliusi Oroszország-Afrika csúcstalálkozón tartott beszédében bejelentette, hogy Moszkva 50 ezer tonna gabonát küld hat afrikai országnak ingyenesen.

“Az elkövetkező hónapokban 25 000-50 000 tonna gabona ingyenes szállítását tudjuk biztosítani Burkina Fasónak, Zimbabwénak, Malinak, Szomáliának, a Közép-afrikai Köztársaságnak és Eritreának” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy Moszkva a szállítási költségeket is fedezi.

Oroszország 2022-ben 11,5 millió tonna gabonát exportált Afrikába, annak ellenére, hogy a nyugati szankciók befolyásolták az orosz élelmiszerek fejlődő országokba történő szállítását.

Forrás: oroszhirek.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább