Kiemelt Külföld

Óriási veszteségeket szenved el az áruházlánc az LMBTQ tematikájú gyerekruhák miatt

Sikeres a konzervatívok bojkottja…

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Target LMBTQ tematikájú termékeket dobott piacra gyerekeknek, ez komoly feszültséget váltott ki az országban. A Target veszteségei már most megközelíti a 13 milliárd dollárt.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az egyik legnagyobb amerikai áruházlánc, a Target dolgozóit ért fenyegetések, valamint vásárlói kifogások miatt eltávolítja, illetve hátrébb helyezi üzleteiben az LMBTQ-tematikájú árucikkeit.

Az ügy azonban nem zárult le a termékek háttérbe helyezésével, a konzervatívok által meghirdetett bojkott miatt a Target részvényei ugyanis az elmúlt két hétben 12,7 milliárd dollárt veszítettek értékükből.

EZZEL KÖZEL A HÁROM ÉVVEL EZELŐTTI MÉLYPONTRA JUTOTT A VÁLLALAT RÉSZVÉNYEINEK ÉRTÉKE.

A botrány közepette a lánc részvényei 0,3 százalékos mínuszban, 133,42 dolláron álltak a szerdai korai kereskedésben, ezzel zsinórban nyolc alkalommal csökkent a részvények érteke. Összesen 17 százalékos csökkenésről beszélhetünk, a két héttel korábbi, május 18-i értékhez képest, amikor is a részvényekkel 160,96 dolláros áron kereskedtek.

A botrányt az váltotta ki az Egyesült Államokban, hogy a Target megjelentette LMBTQ, Pride tematikájú termékcsaládját, amely gyermekeknek készült transzfürdőruhákat tartalmazott, ezek szabása a nemi hovatartozás elrejtését tette lehetővé – írja az index.

A VÁSÁRLÓK EGY RÉSZE AZZAL VÁDOLJA A TARGETET, HOGY A TERMÉKEKKEL BEFOLYÁSOLNI AKARJA A GYERMEKEKET.

Az alt-right rapper, Forgiato Blow még egy, az áruházláncot bíráló számot is megjelentetett, Boycott Target címmel. A rapper azt énekli, hogy túl messzire ment az áruházlánc.

Az üzletlánc Pride termékcsaládja nagy vihart kavart a klasszikusan konzervatívnak tartott déli államokban, tüntetők törték be a boltok kirakatait, még a vállalat dolgozói is felléptek a vállalat termékei ellen.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább