Külföld

Orbán Viktort emlegetik a betiltott bukaresti Pride szervezői

Orbán Viktort emlegetik a betiltott bukaresti Pride szervezői

Orbán Viktor-típusú cenzúrát emlegetnek, habár Magyarországon először jobboldali kormányzás alatt vonulhattak kordonok nélkül az LMBTQ-felvonulás résztvevői – írja a Magyar Nemzet.

Egy héttel a rendezvény előtt utasította el a bukaresti városháza az ACCEPT emberjogi szervezet kérést, hogy megszervezhesse a Bucharest Pride-ot. A Mandiner cikke szerint a városvezetés a járványügyi helyzetre hivatkozva dobta vissza kérelmet, de közben a Pride ellen tüntető nacionalisták felvonulhatnak.

Orbán Viktor típusú cenzúra a fővárosi városházán: miközben a hivatal a Bukarest Pride Marchot elutasította, jóváhagyta a nacionalisták menetét

– írta közösségi médián közzétett posztjában a bukaresti melegfelvonulás szervezője, derült ki a cikkből.

A kifakadás időzítése furcsa abból a szempontból, hogy pár héttel ezelőtt Budapesten az Orbán-kormány járványkezelésének köszönhetően minden idők legnagyobb Pride-jára került sor a felvonulás szervezői szerint.

Emlékezetes az is, hogy 2018-ban, a negyedik Orbán-kormány hivatalba lépését követően rendezhették meg első alkalommal kordonok nélkül a felvonulást. (888)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább