Kiemelt Külföld

Orbán Viktor új európai politikai csoport létrehozásáról tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán videokonferencián tárgyalást folytatott Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel,
a Jog és Igazságosság (PiS) párt alelnökével egy új európai politikai csoport létrehozásáról – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a megbeszélésen sikeresnek minősítették az Európa jövőjéről, a nemzetállamok és a hagyományos értékek megvédéséről júliusban, 16 párt által kiadott deklarációt, amely nagy érdeklődést váltott ki szerte a kontinensen, és amelyhez számos politikai szervezet, párt jelezte csatlakozási szándékát az elmúlt hónapokban.

A szerdai videókonferencián továbbá elhangzott, hogy a Liga és a PiS európai pártcsaládjai, az Identitás és Demokrácia (ID) valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) már ezen a héten folytatják tárgyalásaikat a jövőbeli együttműködés konkrét formáiról.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább