Belföld

Orbán Viktor: Teljes körű átvilágítást és ellenőrzést rendeltem el

Egy normális országban nem fordulhat elő olyan eset, amilyen Bicskén – erről beszélt többek között Orbán Viktor miniszterelnök.

Pénteki rádióinterjújában elmondta, az új köztársasági elnök feladata lesz, hogy helyreállítsa a nemzeti egységet.

Magyarország egy erős ország. Most ugye „ilyen baj van”, mert lemondott a köztársasági elnök. De minden bajban van valami reménysugár is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban. Hozzátette: forma szempontjából ő tett javaslatot a köztársasági elnök személyére, de a valóságban nem így van.

„Hosszas egyeztetések, tárgyalások voltak, nem lehet elkapkodni. Ez jelentős döntés Magyarországnak. A tisztségnek, jelölteknek az országnak kijáró tiszteletből megfontoltan kell dönteni. A frakció is megadta Sulyok Tamásra a zöld lámpát” – mondta.

„Szép számmal találtunk az utódlásra magyarokat, ami megerősíti az országba vetett hitünket. Végül azt gondoltuk, hogy a tapasztalat, alkotmány- és jogügyekben való jártasság, a politikai intézmények és nemzetközi természetrajzának ismerete, egy életút őt rajzolták ki” – fogalmazott.

Orbán Viktor a kegyelmi döntéssel kapcsolatban elmondta, Novák Katalin döntött, hogy igent vagy nemet mond.

„Olyan ügyben mondott igent, ahol csak a nem volt a helyes. Ezt mindenki így gondolja az országban, főleg a jobboldal. Emiatt megbomlott a nemzeti egység, ezt egy módon lehetett helyreállítani, ez pedig az új elnök feladata lesz” – mondta.

„Pedofil és ahhoz kapcsolódó bűntettekben nincs pardon – ezt az új elnöknek hangsúlyoznia kell majd első felszólalásában. Elrendeltem egy teljes körű átvilágítást és ellenőrzést, egy normális országban ilyen nem fordulhat elő, mint Bicskén” – mondta.

Orbán Viktor elmondta, hogy húsz ponton is szigorítanák a szabályokat. Elmondta, hogy a mostani vezetőket át kell világítani, életvitelüket, szexuális devianciákat, pszichológiai kiértékelés is szükséges. „Rendet kell tenni és rendet is fogunk tenni!” – jelentette ki.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább