Belföld

Orbán Viktor Rómába utazik, hogy Giorgia Melonival tárgyaljon

A tárgyalások során szóba kerül a Fidesz esetleges csatlakozása a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz.

Orbán Viktor miniszterelnök érkezését várják az olasz fővárosba – számolt be hétfőn a Hír TV olasz lapok híradásaira hivatkozva. A cikk szerint ma este érkezik a kormányfő az olasz fővárosba, hogy olasz hivatali kollégájával, Giorgia Melonival találkozzon.

A tárgyalások középpontjában Magyarország uniós soros elnöksége, valamint a Fidesz esetleges csatlakozása lesz a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz.

A bevándorlásról, a demográfiai kihívásról és az európai szuverenitásról egyetért Orbán Viktor és Giorgia Meloni, az uniós vezetők kinevezéséről és Ukrajna támogatásáról azonban eltérnek a nézőpontjaik. Nicola Procaccini, az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád társelnöke a napokban úgy nyilatkozott, ha a Fidesz csatlakozni akar a legnagyobb konzervatív alakulathoz, akkor alá kell írnia a Kijev támogatásáról szóló egyezményt.

Az olasz lapok szerint nem kizárt, hogy a ma esti találkozó a miniszterelnöki palotában közös megegyezéssel elválással zárul, ez azonban nem jelent kockázatot a magyar–olasz kapcsolatokra nézve. A Giorgia Meloni és Orbán Viktor közötti együttműködés továbbra is szilárd, egyetértenek az Európai Unió megváltoztatásának szükségességéről. Az Il Corriere della Sera napilap szerint az sem zárható ki, hogy Orbán Viktor egy harmadik jobboldali csoport megalakítására tesz kísérletet.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább