Belföld

Orbán Viktor: Magyarország továbbra is az Európai Unió tagjaként képzeli el a jövőjét

Az energetikai fejlesztésekhez szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte Orbán szerint. Ha azonban Brüsszel mégsem adja oda, akkor a kormány más pénzügyi forrásokból szerzi be. Arról is beszélt Orbán, hogy az EU-n kívül más nemzetközi partnerekkel is tárgyal a kormány.

A kormány úgy döntött, hogy a következő két év alatt sem adja fel nemzetstatégiai céljait: folytatják a családtámogatási programokat és a közlekedés fejlesztését is. December elején véglegesítik a jövő évi költségvetést, és Orbán azt ígérte, hogy új családtámogatási intézkedések is lesznek benne.

A munkaalapú gazdaság mellé fel kell építeni a kutatási és fejlesztési gazdaság alapjait is Orbán szerint. Ennek motorjai az egyetemek, ezért az egyetemek fejlesztését felgyorsítják. Folytatják továbbá a nemzetegyesítő politikát is.

„Magyarország továbbra is az Európai Unió tagjaként képzeli el a jövőjét. Mi magyarok európai nemzet vagyunk” – fogalmazott. Az Európai Unió csak akkor lesz erős és életképes, ha minden árnyalatát megtartja és tiszteli. Akik elvitatják a jogait, egyszínű, falanszter Európát képzelnek el – tette hozzá.

Büszek nemzet vagyunk, aki tudatában van annak, hogy mindig többet adott a világnak, mint kapott tőle – fogalmazott a miniszterelnök.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább