Külföld

Orbán Viktor: Induljunk el és győzzünk!

A kormányfő közösségi oldalára töltötte fel Texasban elmondott beszédének részletét.
Orbán Viktor Texasban úgy fogalmazott: „Harcolnunk kell! A győzelem sosem lehetséges, ha a legkisebb ellenállás felé vesszük az irányt. Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben”.

A kormányfő szerint ehhez barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban. Össze kell hangolnunk csapataink mozgását, mert ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembenéznünk.

Kitért arra, hogy idén Amerikában félidős választások lesznek. Azt követően pedig 2024-ben elnök- és kongresszusi választások. Nálunk ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek.

„Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját. Ma egyiken sem állunk nyerésre, pedig mindkettőre szükségünk van” – fogalmazott.

A miniszterelnök elmondta. „Két évünk van a felkészülésre. Elmondhatom Önöknek, nem lesz könnyű. De ne féljenek, csak higgyenek Szent János Pál, a lengyel pápa tanításában:

»Nincs olyan ellenség, amelyet Krisztus már le ne győzött volna.« Tehát induljunk el és győzzünk!”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább