Külföld

Orbán Viktor Bolsonarót támogatja a brazil választáson

Orbán Viktor videóüzenetet küldött Jair Bolsonaro brazil elnöknek: a magyar miniszterelnök elmondta, hogy sok vezetővel találkozott, ám kevés olyan kiemelkedőt látott, mint a dél-amerikai állam vezetője.

„Nagy megtiszteltetés volt megfigyelni és megtanulni, ahogyan csökkentette az adókat, ahogy stabilizálta a gazdaságot, ahogy bűnözési rátát és Brazília számára egy fényesebb jövőt készített elő” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette, Bolsonaro személyében egy olyan elnökről beszélünk, aki a mai progresszív, liberális világuralom mellett is elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliát helyezze mindenek elé.

„Köszönet Orbán Viktor miniszterelnöknek! Haladjunk tovább a helyes úton a fényes jövő felé!” – reagált Orbán Viktor videójára a brazil elnök Bolsonaro.

A vasárnapi választáson a hivatalban lévő brazil elnök legnagyobb kihívója a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva, aki miniszterelnöksége óta 580 napig pénzmosás és korrupció miatt börtönben is volt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább