Belföld

Orbán Viktor bejelentést tett a kegyelmi ügyről, alkotmánymódosítást nyújtottak be

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést tett a bicskei pedofilügyben hozott köztársasági elnöki kegyelmi ügyben.
Az ellenzék Novák Katalin lemondását követeli a bicskei pedofilügyben hozott kegyelmi döntésének nyilvánosságra kerülése óta. K. Endrét, a bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettesét a bíróság kényszerítésért jogerősen három év négy hónap börtönre ítélte. Ahogy arról beszámoltunk, a férfi az egyik gyermekáldozat nevében írt meg egy vallomást, ami arról szólt, hogy az igazgató elleni vádak kitalációk, vallomását a sértett visszavonja.

A köztársasági elnök leszögezte, hogy „az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is”.

Orbán Viktor Facebookon közzétett videóját azzal kezdte, személyes meggyőződése, hogy pedofil elkövetőknek nincs kegyelem.

Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. Van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe vágni.

Orbán Viktor közölte: alkotmánymódosítást nyújtott be a kormány nevében, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén az elkövető kegyelmet kaphasson, „ideje rendezni ezt a kérdést”.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább